2012. május 31., csütörtök

Szereplők

Bella Swan
A sorozat egyik főszereplője. Miután Bella édesanyja újra férjhez megy, a lány édesapjához költözik. Azért dönt így mert az új férj baseball játékos, és sokat utazik. Bella anyukája eleinte inkább otthon maradt a lányával, de Bella látta rajta hogy így nem boldog. Ezért elköltözött Phoenix - ből Forks-ba, hogy édesanyja új férjével utazhasson. Bella édesapja Charlie nagyon örül hogy visszakapta lányát és próbál mindent megtenni hogy Bella jól érezze nála magát.


Edward Cullen
A másik főszereplő. Edwardra 1918-ban talál rá Carlisle. A fiú a spanyolnátha áldozata lett volna, ha Carlisle nem változtatja át vámpírrá. Ezzel mentette meg az életét. Vámpír lévén különleges képességgel rendelkezik. Képes a gondolatolvasásra. Egy ember van azonban akiben nem tud olvasni. Ő Bella. Edward eleinte utálta Bellát de csak azért mert úgy vágyott a lány vérére. Később azonban kiderül hogy nem tudja távol tartani magát a lánytól. Persze nem a lány vére miatt. Régebben ölt ugyan embert, de már nem lenne képes rá, mert nem akar gyilkos lenni, ezért ő és a családja csak állatok vérével táplálkoznak.


Carlisle Cullen
A kb. 350 éves férfi orvosként dolgozik. Ő mentette meg a haláltól a feleségét, a családja többi tagját is. Ő volt az első aki elvetette az embervér fogyasztását. Mivel a családjával együtt csak állatvérrel táplálkozik, ezért "vegetáriánusnak" hívják magukat. Carlisle hatalmas önkontrollal rendelkezik, hisz mikor arra kényszerül hogy átváltoztasson egy embert, meg kell harapnia, de mikor egy vámpír megízleli az embervért elfogja a mámor, de Carlisle mindig képes volt megállni.


Esme Cullen
A Cullen család gondoskodó "édesanyja". Kedves és vidám személyiség. Carlisle felesége.


Rosalie Hale
Szintén a Cullen család tagja. Rosalie szép, de néha igen undok teremtés. Bellával a kezdetektől fogva nincs kibékülve, de a történet előrehaladtával ez változni fog.


Jasper Hale
Szintén a Cullen családhoz tartozik. Nehezen illeszkedik be a családba. Jaspert 1863-ban változtatták vámpírrá, ezért ő a legidősebb a családban. Alice kedvese, mindent megtesz szerelméért.


Emmett Cullen
1935 óta vámpír. Carlisle változtatta át, ugyanúgy mint a többi családtagot. Rosalie kedvese.


Alice Cullen
1950- ben lett a Cullen család tagja Jasperrel együtt. Különleges képessége a jövőbe látás.






Farkasok


Jacob Black
Jacob Billy fia. Mint a filmből is kiderül kiskorában sokat homokozott együtt Bellával. A rezervátumban él és tanul.

Paul
Quil
Jared
Embry
Sam
Seth Clearwater
Leah Clearwater





Quilete indiánok

Emily
Billy Black
Harry Clearwater
Sue Clearwater



Volturik

Aro
Jane
Alec
Caius
Marcus
Demetri
Felix
Heidi



 Bella iskolatársai:

Jessica Stanley
Bella egyik barátnője. Kedves és vidám lány. Nagyon szerelmes Mike Newton-ba.


Angela Weber
Jessica és Bella barátnője. Kedves és mosolygós lány. Szereti Ericet, és már régóta várja hogy vele mehessen a bálra, de a srác soha nem hívja. Most végül kezébe veszi az ügyet és elhívja Ericet.


Mike Newton
Jessica, Eric, Angela és Bella társaságában láthatjuk. Mindig együtt ebédelnek a menzán, és van amikor együtt lógnak (pl.: La Push jelenet). Nem igazán tetszik neki hogy Bella Edwarddal jár. A film végén a bálba Jessicával megy. Ő az a srác akit a film elején Bella leüt egy röplabdával...


Eric Yorkie
A suli "szeme és füle". Ő az aki először talizik Bellával. A suliújság szerkesztője. El akarja hívni Bellát a bálba, de Mike pont belezavar. Így Eric Angelával megy a bálba, ahol ő keveri a zenét.







Rossz vámpírok:

 James
Nem a "vegetáriánus" vámpírok közé tartozik. Ebből következik hogy emberi vérrel táplálkozik. Ő az aki vadászik Bellára, de a film végén sikerül legyőzniük. James nyomkövető és szenvedélyesen vadászik. Párja: Victoria.




Victoria
James párja. Szintén nem a "vegetáriánusok" közé tartozik. Az ő képességei is páratlanok, nem szabad alábecsülni.



Laurent
Ő sem "vega" vámpír, de később az lesz. Jamesék csapatába tartozik, de miután James és Victoria úgy döntenek hogy megölik Bellát, Laurent inkább továbbáll. Ő az aki figyelmezteti a Cullen családot hogy ne becsüljék alá Victoria és James erejét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése